Korisnici G Suite-a uskoro će moći da upućuju Google Voice pozive direktno sa Gmail-a

Objavjeno: 29.05.2020.
Korisnici G Suite-a uskoro će moći da upućuju Google Voice pozive direktno sa Gmail-a

 

Google Voice takođe dobija funkciju prenosa poziva za korisnike G Suite-a 

Google će uskoro dozvoliti klijentima G Suite-a koji imaju Google Voice licence da upućuju Google Voice pozive direktno iz svoje pošte u Gmail. Nova karakteristika izgleda kao zgodan način za upućivanje Google Voice poziva bez potrebe da pređete na drugu karticu da biste to učinili.

Ako vam se ova funkcija predstavi, moći ćete da pristupite Google Voice-u sa alatnom trakom na desnoj strani primljene pošte, gdje trenutno možete da vidite ikone za Google kalendar, zadrži i zadatke.

Google kaže da će se ova funkcija početi uvoditi 3. juna, iako ćete je moći koristiti samo iz Chrome-a ili Firefoxa na računaru.

Ranije ovog mjeseca, Google je najavio da ćete moći da pristupite njegovoj usluzi za videokonferencije Meet iz prijemnog sandučeta Gmail (mada se ikona za susret nalazi na lijevoj bočnoj traci). Ta integracija i nova integracija Google Voicea Gmail otkrivena danas mogu biti korisni ako provedete puno dana radeći putem e-pošte i upućujući pozive.

Google je već započeo sa uvođenjem funkcije prenosa poziva za iOS, Android i veb aplikacije Google Voice za korisnike G Suite-a sa licencama Google Voice, saopštila je kompanija. Izgleda da korisnici mogu da prebace taster na „transfer“ u meniju poziva i da odaberu kontakt. Evo slike procesa prenosa poziva sa Google-a:

Izvor: The Verge