Korisnici Pixel Buds-a prijavljuju probleme Bluetooth veze

Objavjeno: 01.06.2020.
Korisnici Pixel Buds-a prijavljuju probleme Bluetooth veze

 

Audio izrezaka ima u izobilju

Vlasnici Googleovih novih Pixel Buds prijavljuju razne probleme sa povezivanjem sa pravim bežičnim ušima. 9to5Google izvještava da su problemi postavljeni na Google-ovim forumima za podršku, kao i na mnogim Reddit nitima, a problemi su kopirani na uređajima za pregled koji su držali DroidLife, 9to5Google i naš sopstveni par ovde na Verge-u.

Većinom to zvuče kao tipični problemi sa Bluetooth vezom. Na primjer, na našem paru otkrili smo da će obe ušne kapice istovremeno prekinuti vezu, prije nego što veza padne sa svakog pojedinačnog ušnog ugla zauzvrat. Na DroidLife-u, Kellen Barranger kaže da je veza sa ušnim ušima pala ako prebaci ruku preko uha, ali da su pupoljci inače u redu za svakodnevnu upotrebu.

Nažalost nije jasno šta tačno uzrokuje probleme. Čini se da nedavna nadogradnja firmvera do verzije 295 nije riješila problem na osnovu korisničkih izvještaja, a jedan korisnik Reddita izvještava da im je Google poslao zamjenski par ušnih blokova, samo ako zamjenski par ima iste probleme. Prijavljuju se problemi kada se povezujete sa Google-ovim Pixel telefonima kao i sa nekim Samsung telefonima.

Izgleda da pitanja nisu univerzalna. I Android predstavnici i Android Authoriti izjavljuju da nisu imali problema sa svojim ušnim ušima.

Nije rijetkost da se pravi bežični ušni ulošci povremeno isjeku na zauzetim lokacijama, ali zvuči kao da su problemi Pixel Budsa gornji od većine. Kontaktirali smo Google da bismo vidjeli ima li ažuriranja firmvera u razvoju za rješavanje problema.

Izvor: The Verge