Lenovo Legion gaming telefon nagovještava da dolazi sa 144Hz osvježavanjem, dvostrukim USB Tipe-C portovima

Objavjeno: 05.05.2020.
Lenovo Legion gaming telefon nagovještava da dolazi sa 144Hz osvježavanjem, dvostrukim USB Tipe-C portovima

Lenovo telefon Legion Gaming može da spakuje bateriju od 5.000 mAh, a Lenovo navodi da će imati podršku za brzo punjenje od 90 V.

Lenovo Legion telefon za igre bio je prilično misterija kada propuštaju ručne trake na međuostrvima. Propuštanja su sugerisala da će telefon dobiti podršku za brzo punjenje od 90 V i Snapdragon 865 SoC, ali sada, čini se, novi izvještaj ima informacije o dizajnu i specifikacijama telefona. Tvrdi se da Lenovo Legion telefon za igre može biti isporučen sa ekranom od 144 Hz, dvostrukim zadnjim kamerama i USB Tipe-C portom. Međutim, treba napomenuti da Lenovo nije otkrio specifikacije telefona, pa bi to trebalo uzeti sa prstohvatom soli.

Dizajn telefona za igranje Lenovo Legion (očekuje se)

Prema izvještaju KSDA Developersa, snimke ekrana snimljene iz zvaničnih marketinških video zapisa prikazuju dizajn Legion gejmerskog telefona i on izgleda prilično jedinstveno. Sa slike možemo vidjeti da su zadnje kamere postavljene blizu sredine zadnjeg panela. Brend marke Legion kakav se vidi na laptopima kompanije Lenovo takođe je prisutan na zadnjoj strani. Gornji i donji ugla telefona nisu zaobljeni kao ostali pametni telefoni, ali imaju oblik kuta. Zanimljivo je da se na lijevoj strani telefona nalazi USB Tipe-C port, zajedno sa jednim na dnu.

Specifikacije telefona za igre Lenovo Legion (očekuje se)

Prema izvještaju, Lenovo igrački telefon Legion dolazi sa Androidom 10, a Lenovo ZUI 12 na vrhu. Očekuje se da će imati full-HD + (1,080k2,340 piksela) ekran sa 144Hz osvježavanjem i 270Hz frekvencijom dodira. Nema detalja o RAM-u i kapacitetu memorije, ali u izvještaju se navodi da će koristiti LPDDR5 RAM i UFS 3.0 internu memoriju. Dvostruke kamere na zadnjoj strani uključivaće primarni senzor od 64 megapiksela i senzor od 16 megapiksela sa širokokutnim objektivom. Očekuje se da će pojedinačna prednja kamera biti 20-megapiksela. Što se baterija tiče, Legion igraći telefon se kaže da dolazi sa 5.000mAh. Takođe se nagađa da postoje dva USB Tipe-C porta.

Šta znamo o igračkom telefonu Legion

Kao što je Lenovo prethodno zadirkivao na svom Legion računu za igre na Veibo račun, telefon će pokretati Snapdragon 865 SoC. U martu je u Legion igračkom telefonu bio prisutan još jedan teaser koji je nagovještavao „razarajuću“ tehnologiju hlađenja. Tada je prošlog mjeseca otkriveno da će telefon za igre dobiti podršku za brzo punjenje od 90 V. Ali s obzirom da ima dva USB Tipe-C porta, nejasno je da li će oba moći napuniti telefon pri punih 90 V.

Izvor: NDTV