LG objavio više detalja o Velvet telefonu

Objavjeno: 29.04.2020.
LG objavio više detalja o Velvet telefonu

Kompanija LG je objavila više informacija o svom dolazećem Velvet telefonu, koji će biti predstavljen 7. maja. Uz specifikacije stižu i zvanični renderi, sa sve četiri boje telefona.

LG Velvet će imati 6.8-inčni ekran, sa 20.5:9 odnosom stranica, a kompanija ovaj displej naziva Cinema FullView. Displej u vrhu ima izrez, gde će biti pozicionirana selfi kamera.

Telefon će imati i stereo zvučnike, uz "AI Sound" tehnologiju koja će prilagođavati zvuk za optimalan kvalitet (u zavisnosti od sadržaja - igra, video, muzika).

Kada su u pitanju kamere, Velvet će imati 48MP glavni senzor na poleđini. Tu je i 8MP ultraširoki, kao i 5MP senzor dubine. Telefon će imati i funkciju ASMR snimanja.

Telefon će pokretati Snapdragon 765G čipset, baterija je kapaciteta 4300mAh, a LG tvrdi da Velvet stiže uz softverski algoritam koji će opmogućiti sporije trošenje baterije u 5G modu.

Postojaće i podrška za LG Dual Screen i LG Stylus Pen, koji će se prodavati zasebno. Kada su u pitanju boje, LG Velvet stiže u Aurora Gray, Aurora White, Aurora Green i Illusion Sunset varijantama.

Izvor: LG