LG-ov prvi 48-inčni 4K OLED TV počinje da se pojavljuje

Objavjeno: 27.05.2020.
LG-ov prvi 48-inčni 4K OLED TV počinje da se pojavljuje

Displej od 1.500 dolara ima ugrađen G-Sinc.

Iako su mnogi događaji i izdanja povučeni unazad, LG se zadržao na svojim planovima za izdavanje 4K televizora za 2020. godinu. Danas je kompanija najavila da će najnoviji dodatak OLED linije početi da se emituje. Već smo čuli da će cijena naljepnice za ovaj 48-inčni iznositi 1.499 dolara, a sada je LG potvrdio da će u prodaju stići u SAD krajem juna.

Model 48CKS je prvi put da je LG prodao OLED u takvoj veličini, a dolazi sa karakteristikama koje bi ga mogle učiniti savršenim za oslanjanje na monitor velike veličine za igre. Zbog svoje male veličine i visoke rezolucije, LG tvrdi da se gustina piksela upoređuje sa 96-inčnim ekranom od 8K.

Kao i drugi LG-ovi 4K OLED-ovi iz 2020., uključuje NVIDIA-in G-Sinc tehnologiju za PC igranje visokog okvira sa suzama (veb lokacija navodi da će FreeSinc podrška stići sa softverskom ispravkom). Može da obrađuje 4K sadržaje do 120 kadrova u sekundi koristeći Dolbi Vision ili HDR10, plus što ima poboljšani Audio Return Channel (eARC), automatski režim niske latencije (ALLM) i promjenljivu brzinu osvježavanja (VRR), što bi trebalo da bude spremno za bavljenje Xbox-om Serije X i PS5 ove jeseni.

Izvor: Engadget