Ljetnje igre Done Quick usvajaju digitalni format; neće se odlagati

Objavjeno: 08.06.2020.
Ljetnje igre Done Quick usvajaju digitalni format; neće se odlagati

S trenutnom globalnom klimom koja okružuje COVID-19 i socijalno distanciranje, mjeseci događaja su morali biti ili otkazani, odloženi ili izmijenjeni kako bi se prilagodili onlajn formatu. Games Done Quick, dvogodišnji speedurnning događaj za dobrotvorne svrhe, sada je najavio da će se njegov Ljetnji događaj odvijati u potpunosti na mreži - iako je raspored ostao nepromijenjen.

Izvodeći izjavu na Twitteru, Games Done Quick objavio je da smo „U svijetlu COVID-19, donijeli smo tešku odluku da otkažemo dio lokacije # SGDK2020 na licu mjesta i umjesto toga nastavimo sa događajem koji je jedini na mreži, Summer Games Done Quick 2020 Online.

Tradicionalno, igre Gotovo brzo bi se prenosile putem interneta, ali glavni element ovog događaja bio je dodavanje članova publike na licu mjesta koji će dodati atmosferu događaju - pružajući svojim navijačima podršku trkačima u brzini.

Iako je nesretno što je ovaj aspekt događaja morao biti izmijenjen, ostatak ljetnjih igara Gotovo brzo izgleda da ostaje isti. Događaj će se još uvijek održati između 16. i 23. avgusta, sa početkom u 16:30 u UK, a sve donacije i dalje će se nuditi u dobrotvorne svrhe Ljekari bez granica.

Prošlogodišnje Ljetnje igre Done Quick prikupile su više od tri miliona dolara u dobrotvorne svrhe, pa je ohrabrujuće vidjeti da uprkos potencijalnim zastojima zbog COVID-19, SGDK 2020 napreduje punom brzinom.

Izvor: KitGuru