Masivno curenje: iPhone 11 u bojama duge, nove kamere

Objavjeno: 16.08.2019.
Masivno curenje: iPhone 11 u bojama duge, nove kamere
Vrlo pouzdan izvor procurio je nove informacije o tzv. iPhone 11 modelima, za koje sad (mislimo) da znamo kako će izgledati i šta će imati. Jedan od izvora o iPhone budućim modelima, koji je dosad uvijek bio u pravu, EverythingApplePro, otkrio je potpuno nove stvari o iPhone 11 seriji uređaja, ako se uopšte tako ona bude i zvala.

Novi iPhone u najjačoj verziji imaće Apple 13 Bionic čip sa najmanje 4 GB RAM memorije. Bazična verzija memorije za korisnike imaće 128 GB, a u ponudi će biti modeli sa 256 i 512 GB memorije. Model od jednog terabajta memorije čuva se, ipak za sledeću godinu i ove jeseni neće biti takvog modela. Povećanje rezolucije na novim modelima se ne očekuje za ekrane, ali će i dalje Liquid Retina (LCD) biti korišćen za makar jedan model, dok će ostali imati OLED ekrane. I za jedan i za drugi tip ekrana biće predstavljen niz noviteta i unaprjeđenja, kao što to Apple učini svake godine s novom generacijom uređaja. I dalje će sva tri modela imati notch, ali će Face ID u novoj generaciji biti munjevito brz. Kamera će biti definitivno četvrtastog tipa sa tri senzora na premijum modelima, uključujući ultraširoku kameru. Spomenuta je i širina kadra od 120 stepeni, uz 4K video snimanje u do 30 fps. Što se kvaliteta tiče, izvor navodi da će kamera biti primjetno bolja od konkurentskih, koje su trenutno u vrhu. Ostala unaprjeđenja kamere tiču se stereo audio snimanja za video, zahvaljujući unaprjeđenjima mikrofona na kućištu, kao i unaprijeđen portretni mod, zahvaljujući sakupljanju podataka dobijenih od sve tri kamere istovremeno.

Kompanija Apple planira da napravi i mali retro momenata što se izgleda tiče, tako što će primjeniti efekat preliva boje u duginim nijansama preko zadnjeg dijela kućišta od stakla, posebno preko logotipa jabuke, koji je nekad i bio u duginim bojama. Ovaj izvor navodi da će promjena biti slična izgledu Galaxy Note 10 kućišta, ali ipak nježnija i prijatnija, šta god to značilo… Izvor:Mondo