Mask: Bolno je upravljati Twitterom, prodajem ga ako naiđe pravi kupac

Objavjeno: 12.04.2023.
Mask: Bolno je upravljati Twitterom, prodajem ga ako naiđe pravi kupac

Vlasnik Twittera Ilon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi BBC.

Mask, koji je još na čelu i proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije SpaceX, kupio je Twitter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

On je u intervjuu za BBC, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Twittera, rekao da je "nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave".

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Twittera, Mask je rekao: "Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo".

Dodao je i da je riječ o "zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", i da ima svoje mjesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".

Na pitanje novinara u vezi sa odlukom da se nalogu BBC-a na Twitteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije".

Twitter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog BBC-a 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada".

On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila".

Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Twitter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

Izvor: b92