Mask je izmislio sebi novu titulu - nije da mu ne stoji

Objavjeno: 15.03.2021.
Mask je izmislio sebi novu titulu - nije da mu ne stoji

Ilon Mask je, po ko zna koji put, pokazao da je sve osim običnog direktora.

Tehnološki mogul je u podnošenju nove prijave američkoj "Komisiji za hartije od vrednosti i berze" pored svog imena kao funkciju upisao "Tehnokralj Tesle", a finansijski direktor Tesle Zak Kirkhorn dobio je titulu "Gospodar koina".

Naravno da su njih dvojica jedini u svijetu koji imaju ovakve pozicije u nekoj kompaniji - na kraju krajeva, sami su ih za sebe i izmislili. Iako su neobični, ovi nazivi možda i nisu tako neočekivani s obzirom na trenutni Maskov entuzijazam u vezi sa kriptovalutama.

Podsjetimo, još početkom februara je kompanija Tesla kupila bitkoine u vrednosti od 1.5 milijardi dolara, a Mask je tada objelodanio plan da "dugoročno stiče i poseduje digitalnu imovinu", što bi moglo da, u jednom trenutku, otvori prostor za kupovinu Tesla proizvoda kriptovalutama.

Osim bitkoina, Mask je često u posljednje vrijeme govorio i o "nekonvencionalnim" kriptovalutamna kao što je Dodžkoin, stvoren od poznatog mima sa psom. Za njega je Mask objavio da je u piranju "narodna kriptovaluta", digavši mu vrijednost tim tvitom.