Microsoft će ažurirati ikonice stare i više od 2 decenije

Objavjeno: 19.05.2021.
Microsoft će ažurirati ikonice stare i više od 2 decenije

Microsoft daje Windows-u 10 novi sloj boje. Windovs dobija periodična vizuelna ažuriranja, uz stalno mijenjanje kanti za recikliranje, boja menija Start, ikona trake zadataka i drugih istaknutih predmeta koje korisnici računara svakodnevno gledaju. Ali ispod haube, Microsoft ima gomilu manje primijećenih vizuelnih znakova kojima je bilo potrebno ozbiljno osvježavanje, a nisu ažurirani od Windows 95 ozbiljnosti.

Redizajn ikonica kao dio velike vizuelne promjene sistema Windows 10

Redizajn je dio velike vizuelne promjene sistema Windows 10 koji dolazi u oktobru, čiji je pregled Microsoft stavio na raspolaganje programerima ove nedjelje, a koji prikazuje ažuriranja nekih od manje korišćenih ikona kako bi bolje odražavale tehnologiju 21. veka. Zastareli CRT monitori zamenjeni su ravnim ekranima, a miševi trackball su na primjer ekrani osjetljivi na dodir.

Vizuelno osvježavanje, koje je prvi primijetio Windows Latest, daje svim Microsoftovim sistemskim ikonama isti opšti izgled i osjećaj kao i ostatak njegovih ažuriranih slika. Sigurno je da još uvijek postoje neke zastarjele stvari: ikone disketa ostaju, ali bar izgledaju kao da su dio Windows-a 10. Windows 10 bi sigurno mogao da koristi nadogradnju, osim dvostrukih podešavanja, uglavnom je nepromijenjen od izlaska 2015.

Šest godina je na zubu bilo kog operativnog sistema za računare, a na ličnim računarima dolazi revolucija koja prijeti operativnom sistemu Windows koji stoji kao dominantan operativni sistem za produktivnost. S obzirom na to da je Apple razvio svoj M1 čip, a sa njim i novu generaciju operativnog sistema, Macbook Air uređaja, po veoma povoljnim cijenama, onda je vrijeme da Windows 10 dobije suštinski redizajn koji može da bude konkurentan svim drugim operativnim sistemima.

Izvor: CNN