Microsoft izdaje nova upozorenja za nadogradnju na Windows 10

Objavjeno: 10.06.2020.
Microsoft izdaje nova upozorenja za nadogradnju na Windows 10

Microsoft trenutno izvodi veliku nadogradnju Windowsa 10 na milione računara širom svijeta i na njega se nalaze jasna upozorenja. Sada je kompanija izdala još.

U novim dokumentima o podršci, objavljenim ove nedelje, Microsoft je otkrio da daljnji 'Poznati problemi' u svojim najnovijim Windows 10 ažuriranjima mogu pokvariti štampače, uzrokovati da crni spoljni displeji i dalje prekidaju internetske veze koje je kompanija prvi put prepoznala prošlog mjeseca. Pa ko je i na koga nije pogođen?

Microsoft je tiho potvrdio da sada ubrzava izvođenje Windows 10 v2004 (aka ažuriranje „maja 2020“). To dolazi uprkos devet od 11 'poznatih izdanja' koje je kompanija otkrila prošlog mjeseca i dalje nefiksirana, a Microsoft je naveo svoj status "istrage". Imajući u vidu ove probleme, Microsoft je pokušao proaktivno blokirati nadogradnju nekih računara i čak je upozorio neke korisnike. Iako se očekuje da se uvođenje bilo kog ažuriranja ubrza s vremenom, to je osjetljiv balans kada to učiniti. Uzimajući u obzir dosadašnji nedostatak ispravki, samo će vrijeme pokazati da li je Microsoft ovdje donio ispravnu odluku.

Za štampače Microsoft navodi da će korisnici koji koriste Vindovs 10 verzije 1903 ili novije verzije (koje su sve verzije od maja 2019.) možda otkriti da im USB port za štampač nedostaje ako isključe štampač, a zatim isključe Vindovs. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem za desktop računare, ali će sigurno stvoriti probleme vlasnicima prenosnih računara. Štaviše, Microsoft upozorava da „Windows neće biti u mogućnosti da dovrši nijedan zadatak koji zahtjeva taj port“.

Da biste to izbjegli, morat ćete imati na umu da uvijek povežete štampač prije nego što pokrenete Windows. Opet, vrlo nepraktično za vlasnike prenosnih računara koji neće uvijek napajati svoje mašine pored svog štampača. Ovdje možete provjeriti portove štampača:

Start> Podešavanja (ikona zupčanika)> Uređaji> Štampači i skeneri> Svojstva servera štampanja> kartica Port

Što se tiče spoljnih ekrana, Microsoft ima sličan problem. Kompanija objašnjava da svaki laptop ili tablet sa ekranom osjetljivim na dodir na kome je pokrenut Windows 10 verzija 2004 (takođe poznat kao „ažuriranje za maj 2020.“) može uzrokovati da treperi spoljni monitor i / ili pocrne kada se povežete na njega i duplirate. vaš displej. Microsoft navodi da "radi na rješavanju problema u budućoj verziji operativnog sistema", ali za sada ćete morati svaki put da ponovo pokrenete računar da biste to ispravili.

I na kraju, Microsoft je u svojim bezbjednosnim ispravkama za Windows 10 u junu 2020. potvrdio da još uvijek nema popravka za narušenu internetsku povezanost za one koji koriste 4G LTE modem (kao što su USB stickovi koje prodaju prevoznici širom svijeta) i koji koristi Windows 10 1903 i 1909. Popravka za to bi bila nadogradnja na ažuriranje iz maja 2020. godine, ali to ima svoju dugu listu problema i Microsoft aktivno upozorava mnoge korisnike da ih ne nadograđuju.

Microsoft je zaslužan što je najavio da će preusmjeriti potpuno novi Windows 10Xs operativni sistem za prenosne računare i računare. Ali dugo i kratko je to što je, slomljenim premium igrama, prouzrokovao greške u pokretanju i izbacio korisnike iz svojih profila samo u poslednjem mjesecu, Microsoft mora da poboljša pouzdanost Windows 10 na milijardu računara koji ga već pokreću.

Izvor: Forbes