Microsoft objavljuje novu preview verziju Windows 11 za insajdere

Objavjeno: 24.01.2023.
Microsoft objavljuje novu preview verziju Windows 11 za insajdere

Microsoft je objavio preview verziju Windows 11 za Insajdere na Dev Channel-

Uskoro nove funkcije u Windows-u 11

Sa novom funkcijom, korisnici će moći da kreiraju live kernel memory dumps direktno iz aplikacije Task Manager, navodi Windows Central. Takođe sadrži novo iskustvo rešavanja problema na mreži u aplikaciji Get Help. Ovo novo iskustvo će zamijeniti starije, ugrađeno iskustvo rešavanja problema sa mrežom koje su korisnici verovatno videli stotine puta. Kompanija je saopštila da ovo novo iskustvo uključuje „nove API-je“ koji dijagnostikuju probleme i nude preporuke za pristup internetu, navodi se u izveštaju. U preview verziji, kompanija je takođe popravila probleme sa izgledom teksta u polju za pretragu na traci zadataka kada se koriste jezici za prikaz zdesna nalevo kao što je arapski, dodaje se u izveštaju.u, koja uključuje ažuriranu verziju Task Manager-a sa novom funkcijom za programere i osobe za rešavanje problema.

U međuvremenu, Microsoft je predstavio novo ažuriranje za svoj Edge browser, koje donosi mali pregršt ažuriranja i novih funkcija, uključujući predviđanje teksta. Ažuriranje je dostupno za stabilnu verziju Edge-a, tako da bi svaki korisnik koji redovno koristi browser trebalo da bude u mogućnosti da ga preuzme. Funkcija predviđanja teksta pruža predviđanja za dugačka polja za uređivanje teksta na web stranicama. Trenutno je ova funkcija ograničena na engleski jezik u SAD, Indiji i Australiji. Microsoft će uvesti novi potrošački nivo u svoju 365 pretplatničku ponudu pod nazivom „Microsoft 365 Basic“, koja će dobiti 100 GB skladišnog prostora u oblaku za samo 1,99 USD mesečno. Takođe će dobiti neke dodatne funkcije, koje će se nalaziti između besplatne opcije i lične pretplate od 6,99 dolara mesečno, a biće dostupne širom sveta 30. januara.

Microsoft 365 Basic će biti dostupan sa Outlook web i mobilnim iskustvom bez oglasa i poboljšanim bezbednosnim funkcijama. Bezbednosne funkcije će uključivati šifrovanje podataka za Outlook poštansko sanduče, proveru sumnjivih veza i skeniranje virusa/malvera za priloge.

Izvor: Bgr