Microsoft objavljuje poslednji pregled za svoju ispravku za Windows 10 Mai 2020

Objavjeno: 17.04.2020.
Microsoft objavljuje poslednji pregled za svoju ispravku za Windows 10 Mai 2020

Sledeće veliko ažuriranje operativnog sistema Windows gotovo je spremno za javnost.

Sledeće veliko ažuriranje operativnog sistema Windows gotovo je spremno za javnost. Microsoft je objavio ono za šta vjeruje da je poslednja verzija pregleda za Ažuriranje za Windows 10. maja 2020. Sada je dostupan Windows Insajderima u prstenu Prewiev Release - prvobitno je prebačen na mali skup korisnika, ali svako može ručno da provjeri za preuzimanje u Ažuriranju i bezbijednosti u okviru Podešavanja.

Ovo ažuriranje dolazi sa poboljšanim iskustvom u Cortani, koji pomoćniku pruža moć stvaranja i pronalaženja poruka e-pošte. Korisnici takođe mogu lako birati između tipkanja i govora za Cortana interakcije tako što će izaći na „Razgovor sa Cortanom“ u odjeljku Podešavanja. Oni će moći da promijene veličinu prozora Cortane i prijave se u sigurni režim i putem Windows Hello PIN-a. Microsoft je nabrojao one zajedno sa mnogim drugim izmjenama koje će doći sa Ažuriranjem maja 2020. na njegovom websitu.

Microsoft preporučuje da se instalacija odloži sve dok kompanija ne bude mogla da izda ispravku početkom maja. Nažalost, nije sasvim jasno kada će ažuriranje iz maja 2020. biti dostupno svima, posebno jer je tehnološki gigant ranije najavio da će pauzirati neobavezna ažuriranja Windows-a zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: Business Insider