Microsoft uvodi ispravku za grešku štampača Windows 10

Objavjeno: 17.06.2020.
Microsoft uvodi ispravku za grešku štampača Windows 10

Ali kompanija tek treba da objavi zakrpu za neke verzije platforme.

Microsoft je otkrio ispravku za korisnike Windows 10 koji su pogođeni gadnom pogreškom sprječavajući ih da štampaju papirnate kopije svojih dokumenata. Neovin je otkrio da je tehnološki gigant objavio nekoliko zasebnih ispravki koje su rješavale problem za nekoliko verzija OS-a - nažalost, to znači da Microsoft tek treba da izda zakrpu za neke verzije sistema Windows 10.

Popravak je sada dostupan za verzije 1903 i 1909, kao i za verzije 1809 i 1803. U okviru „Poboljšanja i ispravke“ za te verzije, Microsoft kaže da njihovo poslednje ažuriranje „rješava problem koji može da spriječi štampanje određenih štampača“. Korisnici će ih morati ručno instalirati ako još nisu dostupni preko Windows Update-a, ali mogu bar započeti štampanje sve što im je potrebno nakon što završe.

Ako se sjećate, problem je počeo nakon što je kompanija tokom vikenda objavila svoje najnovije bezbjednosne ispravke za OS. Oni koji su instalirali ispravke našli su se da moraju da se suoče sa greškama koje onemogućavaju štampanje određenih štampača. Microsoft je potvrdio problem i priznao da čak utiče na „softverske štampače“ kao što je štampanje u PDF. Oni koji koriste Windows 10 verziju koja još nema ispravku moraće da deinstaliraju junske nadogradnje na platformi da bi u ovom trenutku mogli štampati bilo šta.

Izvor: Engadget