MOĆNI iPhone 12 NEMA NAJBOLJU KAMERU: 3 Android telefona su bolja u video i foto režimu

Objavjeno: 14.11.2020.
MOĆNI iPhone 12 NEMA NAJBOLJU KAMERU: 3 Android telefona su bolja u video i foto režimu

DXOMark je objavio test kamera sistema iPhone 12 Pro telefona. Model je ostvario 128 poena na testu kamera, što je iPhone 12 Pro smjestilo na četvrtu poziciju DXOMark liste.

iPhone 12 Pro je ostvario 135 poena na testu fotografija, 66 poena na zoom testu i 112 poena na testu videa. Sa ukupnim prosječnim rezultatom, telefon je pozicioniran iza Huawei Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra i Huawei P40 Pro modela. Apple-ov telefon se na testu kamera našao ispred Samsung Galaxy S20 Ultra modela.

Prema DXOMark testu, glavna kamera iPhone 12 Pro modela ostvaruje odlične performanse, a telefon kreira i odlične video snimke. Međutim, ističe se da telefon zaostaje na tesovima zoom kamere s obzirom na to da telefoto objektiv uređaja nudi samo 2x optičko zumiranje.

Jedna od karakteristika, koju je DXOMark izdvojio, jeste sistem autofokusiranja. Fotografije uglavnom imaju dobru ekspoziciju, a renderovanje boja je takođe dobro. DXOMark je pohvalio iPhone 12 Pro za mogućnosti snimanja 4K videa.

Sada ostaje da se vidi kako će se na DXOMark testu pokazati iPhone 12 Pro Max, koji ima bolju glavnu kameru u odnosu na iPhone 12 Pro, ali i bolju zoom telefoto kameru.

Izvor: DXOMark