Modeli iz iPhone 12 serije su ubjedljivo najprodavaniji telefoni u SAD-u

Objavjeno: 26.04.2021.
Modeli iz iPhone 12 serije su ubjedljivo najprodavaniji telefoni u SAD-u

Istraživanje koje je sprovela kompanija Consumer Intelligence Research Partners pokazalo je da je iPhone 12 serija telefona najprodavanija u SAD-u. Ovi modeli zauzeli su čak 61 procenat tržišta mobilnih telefona u drugom kvartalu Apple-ove fiskalne 2021. godine. Među njima, iPhone 12 je najbolje prodavan model, a nakon njega slede iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, dok je na začelju iPhone 12 mini. Ipak i dalje među svim iPhone modelima generalno, najprodavaniji je iPhone 11 koji je sam ostvario skoro četvrtinu prodaje Apple-ovih telefona (24 procenta).

Suosnivačk CIRP-a, Josh Lowitz, prokomentarisao je rezultate po kojima se jasno vidi da korisnici žele telefone „pune veličine“, kao što su iPhone 12 i iPhone 12 Pro, zajedno sa nešto starijim modelom, iPhone 11, a da izbjegavaju manje varijante kao što su iPhone mini i SE. Takođe, osvrnuo se i na detalj koji ukazuje da je iPhone 12 Pro Max bolje prodavan nego prošle godine u isto vrijeme njegov prethodnik, iPhone 11 Pro Max. Najskuplji model ove godine čini 20 procenata ukupne iPhone prodaje, dok je prethodni model u ukupnoj prodaji prošle godine učestvovao sa 13 procenata.

iPhone 12 mini je zauzeo tek pet procenata ukupne prodaje Apple-ovih telefona. Razlozi za to najvjerovatnije se odnose na manju površinu ekrana, koji je manje atraktivan zbog manjeg prikaza prilikom surfovanja, gledanja filmova i igranja igara, kao i manji kapacitet baterije. Ipak, najvjerovatniji razlog je što je cijena iPhone mini modela samo 100 dolara niža od cijene standardnog iPhone 12 modela.

Izvor: 9To5Mac

Facebook komentari: