Mophie i InvisibleShield izrađuju sredstva za zaštitu od UV zraka za vaš telefon

Objavjeno: 26.06.2020.
Mophie i InvisibleShield izrađuju sredstva za zaštitu od UV zraka za vaš telefon

Više opcija za uklanjanje klica sa vašeg najdragocenijeg uređaja.

Budući da su mobilni telefoni poznati nosioci mikroba i koronavirus koji nas sve nagovara da operemo ruke i očistimo predmete oko nas, ne čudi da na tržište dolaze i više UV zaštitnih sredstava napravljenih za telefone. Kompanija za mobilnu elektroniku Zagg takođe je u trendu, jer njeni brendovi Mophie i InvisibleShield sada nude UV sredstva za zaštitu.

Mophie UV Sanitizer ima mjesta za telefon od 6,9 inča i druge sitne predmete, poput kreditnih kartica i ušnih uložaka, navodi se u izjavi Zagg-a. Zagg kaže da tehnologija UV-C svjetlosti ubija 99,9 odsto „najobičnijih površinskih bakterija koje se nalaze na kućnim predmetima“ za pet minuta. Mophie uređaj je takođe omogućen Ki i omogućava vam punjenje telefona dok je sanitarni sistem.

UV Sanitizer kompanije InvisibleShield koristi UV-C sijalice za sanitiranje bilo kojeg pametnog telefona do 6,9 inča. Ciklus saniranja takođe traje oko pet minuta, a smatra se da ubija 99,9 odsto uobičajenih površinskih bakterija. Ovaj uređaj nema mogućnost punjenja telefona Mophie UV sanitizer.

Oba uređaja traže da korisnik samo stavi telefon unutra i pritisne dugme za početak saniranja. Mophie UV sredstva za zaštitu od sunca trenutno je dostupna u Mophie.com i Verizon prodavnicama po cijeni od 79,99 USD. Uređaj InvisibleShield uskoro će se prodavati na veb lokaciji InvisibleShield i kod „velikih trgovaca“ za 59,99 dolara.

Nije jasno koliko su efektivni UV sredstva za zaštitu protiv koronavirusa posebno. Međutim, Zagg kaže da je proizvode testirala treća strana i otkrili su da su efikasni protiv E. coli i staph.

Dr Kelli A. Reinolds, vanredni profesor na Fakultetu za javno zdravlje na Univerzitetu u Arizoni, ranije je rekla za Engadget, „UV-C svjetlost je efikasna protiv širokog spektra mikroba i pruža mogućnost dezinfekcije vašeg telefona bez upotrebe hemikalije. "Čini se da UV sredstva za čišćenje nisu efikasnija u dezinfekciji od dezinfekcije maramica, ali uređaji mogu biti dobra opcija za one koji ne žele da njihov telefon potencijalno bude oštećen od pranja ili oštrih hemikalija.

Izvor: Engadget