Mozak na pauzu, pare u džep i trk po novi iPhone

Objavjeno: 22.09.2012.
Mozak na pauzu, pare u džep i trk po novi iPhone
Odakle početi, možda od one rečenice "samo su kosmos i ljudska glupost beskrajni" ili one "dok ima ovaca biće i novaca"? Od koje god, sve će biti jasno. Pravi Apple fanboyi prepoznaće se u ovih nekoliko pasusa, a oni koji to nisu, baciće Like na ovaj post. Sve u svemu, svi će imati neke koristi.
Prosječan dan penzionera u Srbiji počinje u nekom od super marketa, što dalje to jeftinije, zato idu autobusom, u ovoj nestašici ulja i šećera čekaju po par sati da bi kupili par litara/kilograma bez kojih ne mogu da smisle svoj život. Na kraju se komšinici hvale svojom lovinom koja onda pada u totalni očaj jer ona nema "paket ulja po akcijskoj cijeni". I tako dalje...

Prosječan dan pravog Apple fanboya počinje ispred neke od Apple prodavnica gde je noćio, ili stane u već ogromi red (kao kod nas u Pošti kad padne FarmVille, pardon, "padne sistem" a često pada i "mreža") i čeka da kupi svoj iUređaj ili iSproba neku iBijedastoću. Tako je i sa iPhone-om 5 za koji se kampuje ispred na ladnom pločniku.

Neverovatno, i naš penzioner, i recimo američki Apple fanboy imaju iste navike (čekanje), isto bacaju pare (penzioneru će pre ulje da se užegne, svih 70 litara, nego što će pustiti da kupi neko kome stvarno treba) i isti je osmeh na licu nakon "uspješne" kupovine. Dakle, imaju sličnosti.
I dobro, šta je poenta?
Ako smatraš da ti iPhone stvarno treba (npr. za posao) bez velike drame odvojićeš za njega neku količinu novca, i kada sva rulja završi sa sjedenjem ispred prodavnice i čekanjem, ućićeš i kupićeš to čudovište. Takođe, ako smatraš da to može da nadomjesti količinu znanja koja ti treba, a Siri da ti postane najbolja prijateljica, izvoli.

Naravno, ni govora da su tolike milione ljudi glupi zato što kupuju iPhone. Nisu oni glupi, njihov pristup tome je megaglup. Potrebno je malo da shvatiš koliko ti sve to što ti oni upakuju zapravo nije potrebno. Android nije kopija iOS-a, jer da jeste, to bi bilo fatalno. Windows Phone nije loš zato što ga koristi ni 2% svih ljudi. Ali ipak, nekima je jednostavno. iPhone. iTačka.

Ako čitanje ovog članka nije bilo efikasno, odnosno nije otvorilo neke nove vidike, posebno one da iPhone nije najbolja stvar na svijetu i ona bez koje se život ne može zamisliti, preporuka je još jednom pročitati sve napisano.

Preuzeto sa: itvesti.info

Komentari poželjni, ako imaju smisla.