Najnovija Samsung-ova aplikacija za pametni sat podsjeća vas na pranje ruku

Objavjeno: 18.04.2020.
Najnovija Samsung-ova aplikacija za pametni sat podsjeća vas na pranje ruku

Baš kao i Vear OS, Tizen želi da praktikujete dobru higijenu.

U ovom trenutku je sigurno reći da većina ljudi zna da je pranje ruku jedan od najefikasnijih načina da se zaustavi širenje koronavirusa, ali u slučaju da vam treba podsjetnik i slučajno posjedujete Tizen koji se može nositi kao što je Galaxi Watch Active 2, Najnovija aplikacija kompanije Samsung je tu da vam pomogne. Kompanija je objavila aplikaciju za svoje pametne satove koja će vas podsjetiti da perete ruke svakih par sati. Jednom kada dođete do umivaonika, to će vam takođe osigurati da provedete dovoljno vremena pilingeći rukama tajmerom od 25 sekundi (smjernice VHO-a preporučuju da potrošite najmanje 20 sekundi).

Aplikacija takođe dolazi sa satom koji vam omogućava da vidite koliko je vremena prošlo od posljednjeg pranja ruku. I poput marljive majke, obavjestiće vas kada ste propustili zakazanu posjetu slavini. Program je tokom dvije nedelje razvio tim iz Samsung Research Institute-Bangalore - i da ne brinemo, aplikaciju su napravili radeći od kuće.

Ranije ove nedelje, Google je ažurirao Vear OS da bi dodao i podsjetnike za pranje ruku. U slučaju Google-ovog nosivog operativnog sistema, on će vas pokušati naterati da četkate ruke oko 40 sekundi.

Izvor: Engadget