Najnovije Sony bežične slušalice koje imaju više basa i nižu cijenu

Objavjeno: 01.04.2020.
Najnovije Sony bežične slušalice koje imaju više basa i nižu cijenu

VF-KSB700 takođe ima jedinstven dizajn i 9-satno trajanje baterije za 130 USD.

Sonieve vodeće bežične ušice u obliku telefona VF-1000KSM3 bile su naš najbolji izbor od kada su stigli prošlog ljeta. Prije toga kompanija je imala nekoliko pravih bežičnih modela ispod pojasa, a danas otkriva najnoviju opciju. VF-KSB700 (130 USD) je novi ulazak u Sonievu Ektra Bass liniju, niz uređaja koji obećavaju više niže klase tona za one koji ga žele. Generalno, Ektra Bass slušalice nude kolekciju praktičnih funkcija, ali po cijeni koja je povoljnija od onih moćnih i skupih 1000Ks uređaja. Soni je uz model VF-KSB700 spakovao stvari u jedinstveno dizajnirane ušne školjke i držao cijenu ispod 150 dolara.

Jedna od glavnih atrakcija ovdje je obećanje više basa. Ako su prethodni unosi kompanije Soni bilo koji pokazatelj, to ne znači da će nadvladati sve drugo. Neke prave bežične slušalice se bore sa dubokim i potpunim najnižim nivoima uz zadržavanje jasnoće. Ako bi Soni uspio da zadrži stvari koje zvuče vrhunski, istovremeno poboljšavajući taj niži domet, to bi bio idealan ishod. Kompanija obećava da 12-milimetarski drajveri nude „moćan“ i „prodoran“ zvuk, tako da se radujem provjeri tih tvrdnji tokom potpune revizije.

Soni kaže da će VF-KSB700 trajati do devet sati sa napunjenim, a još devet sati igračkog vremena u priloženom slučaju. Pomalo je neobično vidjeti kućište za punjenje koje sadrži samo jedno dodatno potpuno punjenje, ali barem postoji funkcija koja će vas ubrzati ako vam je malo energije. Sa samo 10 minuta moći ćete da slušate na ovim slušalicama do sat vremena.

Dizajn VF-KSB700 je takođe jedinstven. Umjesto prvenstveno ovalnog oblika ili veće pravougaone ljuske poput VF-1000KSM3, Soni se odlučio za konstrukciju „Tri-hold“ za koju kaže da je ergonomska i udobnija. Sa više oblikovanim oblikom, pupoljci su vam udarali u uši na tri mjesta, za šta kompanija takođe kaže da će im pomoći da se ne pomjeraju. Ako ih želite koristiti tokom trčanja ili ih nositi tokom vježbanja, oni su sa IPKS4 ocjenom protiv prskanja vode i znoja, tako da ne biste trebali imati problema sa skromnom količinom vlage.

O isporuci trenutno nema riječi, ali Soni kaže da će VF-KSB700 biti dostupan za pred-narudžbu ovog mjeseca u opcijama crne i plave boje. Po cijeni od 130 dolara, ovo bi trebalo da bude solidna opcija srednjeg opsega. Naravno, VF-KSB700 nema sva zvona zvjezdanih VF-1000KSM3, ali sve su osnove ovdje. A ako je kompanija usjpela da otkloni bas bez smanjenja jasnoće, oni bi mogli ponuditi lijepu alternativu Jabra Elite 75t (180 dolara), Galaki Buds + (150 dolara), AirPodsu (159 dolara i više) i Audio-Technici ATH-CKS5TV (169 dolara) .

Izvor: Engadget