Najtanji OLED TV za 8.000 eura

Objavjeno: 26.05.2012.
Najtanji OLED TV za 8.000 eura
Iz kompanije LG Electronics stiže saopštenje o najtanjem OLED televizoru koji je predstavljen u Monaku, a prvobitno prikazan na sajmu CES. Televizor dijagonale 55 inča debeo je 4 milimetara, a iz LG-a kažu da novi Cinema Screen dizajn, koji skoro u potpunosti uklanja okvir ekrana, stvara bioskopsko okruženje. Uređaj odlikuju 4-Color Pixels i Color Refiner tehnologije, koje, kako se u zvaničnom saopštenju navodi, omogućavaju emitovanje “pravilnijih boja od drugih modela na tržištu”.
Tu je i WRGB tehnologija, koja omogućava da svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i bijelu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi na većini ekrana, pa LG OLED TV donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvijetljenje ili ugao gledanja.

Uređaj ima i funkciju kontrole dubine 3D slike (3D Depth Control) i mogućnost konvertovanja 2D sadržaja u 3D, a tu je i Smart TV ekosistem, sa preko 1200 aplikacija.

LG OLED televizor će najprije biti dostupan u ograničenim količinama na odabranim evropskim tržištima, dok će u drugoj polovini godine biti dostupan potrošačima širom Evrope, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Što se cijene tiče, nezvanične informacije govore o cijeni od oko 8.000 eura.