Naredne godine bi mogao stići Apple TV sa fokusom na gejming

Objavjeno: 25.12.2020.
Naredne godine bi mogao stići Apple TV sa fokusom na gejming

Nadogradnja Apple TV-a se očekuje već izvesno vrijeme, s obzirom na to da je aktuelni uređaj 5. generacije objavljen još 2017. godine. Glasine sugerišu da nas uskoro očekuje osvježeni Apple TV.

Neke glasine sugerišu da će novi uređaj imati više skladišnog prostora, pa čak i U1 čip koji će TV pretvoriti u novu Ultra Wideband baznu stanicu. Međutim, glasine tu ne prestaju. Najnovije informacije ukazuju na to da će dolazeći Apple TV biti naklonjen onima koji vole gejming.

Prema izvještaju Bloomberga, osvježeni Apple TV se očekuje naredne godine. Novi uređaj bi trebalo da dobije nadograđeni daljinski upravljač, poboljšane funkcije, novi procesor i do 128GB skladišnog prostora.

Takođe, pojavile su se informacije o tome da bi novi Apple TV mogao imati Find My aplikaciju. Glasine ukazuju na to da će TV poketati A14 procesor.

Najrelevantnija informacija za gejmere je mogućnost implementiranja Apple Arcade, te da će TV moći da pokreće ekskluzivne igre koje nisu dostupne na postojećim Apple TV modelima.

Izvor: PocketNow