Naredne godine stiže LG telefon koji može da se uvija

Objavjeno: 03.07.2020.
Naredne godine stiže LG telefon koji može da se uvija

LG se do sada još uvijek nije priključio vodećim proizvođačima na tržištu fleksibilnih telefona, ali južnokorejska kompanija navodno radi na telefonu koji može da se uvija. Uređaj je u avgustu prošle godine primijećen na 3D renderima, koji su zasnovani na patentu koji je LG prijavio.



Sada novi izvještaj iz Južne Koreje sugeriše da će LG predstaviti svoj telefon koji može da se uvija početkom 2021. godine, a uređaj trenutno nosi kodno ime "Project B".

Zanimljivo je da će displej panel za ovaj telefon proizvoditi BOE, a ne LG Display, ali nije poznat razlog ove odluke. Proizvodnja prototipa je već u toku. Proizvedeno je oko 1000 do 2000 prototipa, a uobičajeno se nakon tri do četiri runde proizvvedenih prototipa kreće sa finalnom proizvodnom fazom.

Project B bi trebalo da kompaniju LG vrati u igru kao inovativnog proizvođača telefona, a pored ovoh modela kompanija će naredne godine predstaviti i standardni telefon kodnog imena Rainbow, kao i "horizontalni" telefon kodnog imena Wing, koji se očekuje u drugoj polovini ove godine.

Izvor: The Elec