NBA plan ponovnog pokretanja uključuje upotrebu Oura prstenova za hvatanje simptoma COVID-19

Objavjeno: 17.06.2020.
NBA plan ponovnog pokretanja uključuje upotrebu Oura prstenova za hvatanje simptoma COVID-19

Najmanje jedna studija pokazala je znakove koji mogu pomoći ranom otkrivanju simptoma.

Dok NBA nastavlja da krene ka ponovnom pokretanju sezone sa igračima i ostalim osobljem izoliranim u Walt Disney World-u u Orlandu, detalji kako se nada da će upravljati ljudima na mjestu iskaču. Prema Shams Charania iz The Athletic-a, specifičnosti su izložene u informativnom zapisu pod nazivom "Život unutar mjehurića", koji je opisivao planove testiranja, protokole karantene i drugo.

Dio koji nam je posebno interesantan - osim što se igrači samo odmaraju sa NBA 2K i narukvicama koje zvuče ako ljudi predugo stoje jedno stopalo - predlažemo mu upotrebu Ourinih pametnih prstenova. Ranije ovog mjeseca, rezultati istraživanja Instituta za neuroznanost Univerziteta Zapadna Virdžinija, Rockefeller Neuroscience Institute, sugerisali su da fiziološki podaci iz prstenova, u kombinaciji na njenoj digitalnoj platformi sa informacijama dobijenim od korisnika koji se nalaze putem ankete putem aplikacije, mogu „prognozirati i predvidjeti pojavu simptoma povezanih sa COVID-19. ”Tri dana unaprijed, sa 90 procenata tačnosti.

Titanovi prstenovi druge generacije Oura otporni su na vodu, teži od četiri do šest grama (u zavisnosti od veličine) i mogu da pune do sedam dana uz naplatu. Jednom kada se isprazne, na bežičnoj induktivnoj ploči za punjenje mogu se uključiti za oko 80 minuta. Inače prstenovi su slični većim fitnes trackerima i pametnim satovima sa infracrvenim LED senzorima, tri senzora telesne temperature, akcelerometrom i žiroskopom. Ključ njihovog dizajna je to što su namenjeni nošenju 24/7, sa do šest nedelja podataka pohranjenih na vozilu koji se sinhronizuju na vaš iOS ili Android telefon putem Bluetooth Low Energy. Studija je obuhvatila oko 600 zdravstvenih radnika u prvoj fazi rada, a sada se dobija za hiljade učesnika.

Prema The Athletic-u, upotreba prstenova neće biti obavezna i nema riječi o tome koji će se drugi podaci koristiti za praćenje mogućih simptoma. Izvještač ESPN-a Zach Love napisao je da ako igrači nose prstenove, osoblje tima neće imati pristup ukoliko ne otkrije „ocjenu vjerovatnoće bolesti“ koja pokreće ljekarski pregled. Sindikat igrača još uvijek nije objavio da je potpuno u toku sa ponovnim pokretanjem, ali izgleda da su planovi u pokretu, a moguće je i da ako gledate igre koje se igraju u uglavnom praznim arenama, uz buku gužve u video igrama, neki od NBA-a igrači koji gledaju imaće nakit vrlo poznatog izgleda.

Izvor: Engadget