Neki problemi sa pixel slušalicama biće riješeni ove nedelje, navodi Google

Objavjeno: 10.06.2020.
Neki problemi sa pixel slušalicama biće riješeni ove nedelje, navodi Google

Google je obećao da će hitnim ažuriranjem popraviti neke probleme sa povezivanjem i zvukom koji trenutno muče vlasnike Pixel Bud-a.

Na Google-ovim forumima proizvoda Google-ov zaposlenik ažurirao je jučerašnji post obećavajući da će popraviti dobro dokumentovane probleme sa Bluetoothom, rekavši da će ispravka stići čim ove nedelje.

„Ove nedelje ćemo objaviti ažuriranje softvera (Firmvare: 296) koje smanjuje zvuk zvuka / statički šum koji su neki od vas možda doživjeli.“

Novi firmver posebno će se pozabaviti statičkim i šištanjem zvukova koje su neki korisnici prijavili, ali neće nužno riješiti probleme sa isključenim zvukom.

Problemi sa izrezima zvuka biće riješeni u drugom budućem ažuriranju koje je objašnjeno dalje - pored poboljšanja automatskog oporavka kada oba ušesna preduzeća izgube vezu i stabilnosti reprodukcije.

Ono što se ne spominje u listi ispravki slušalica je pitanje neravnomernog pražnjenja baterije. Česta žalba mnogih vlasnika Pixel Bud-a koji su me kontaktirali bila je da svaki ušni uložak isprazni bateriju različitim brzinama.

Mnogi čitaoci su podijelili priče i snimke zaslona o tome, pri čemu je jedan opisao 20% do 30% razlike u nivou baterije u svakom pojedinom pupolju.

Jedan čitalac koji je ovo podigao uz Googleovu podršku dobio je sledeći odgovor.

„Budući da dvije ušne školjke služe različitim funkcijama u različitim vremenima kako bi maksimizirali bateriju, jedna ušna ušica može potrošiti više baterije od druge. Algoritam nadgleda stanje na oba ušna ležišta i može prebaciti bilo koji naučni uložak kako bi podržao više funkcija koje su gladne snage, a pametno daje prednost visokoj kvaliteti povezanosti i performansi reprodukcije. Kod glasovnih poziva, algoritam je konzervativniji kako bi se izbjegao pad zvuka. Iako će se razlika primjetiti nakon dužeg poziva, ako se prebacite na strimujući audio ili druge funkcije nakon toga, vjerovatno ćete vidjeti nivo baterije. “.

Google mi je potvrdio da je ta izjava tačna. Na osnovu ovog objašnjenja od Google podrške, neravnomjerno pražnjenje baterije - koje se na kraju izravnava u zavisnosti od aktivnosti – dio je načina na koji rade Pixel Buds.

Inače nema informacija o izvoru audio problema Pixel Budsa. Nekoliko čitalaca koji su me kontaktirali koriste zamjenske badove koje im je poslao Google - svi su iskusili iste probleme, što sugeriše da problemi sa povezivanjem nisu rezervisani samo za nekolicinu neispravnih uređaja.

Izvor: Forbes