Nema lijepih vesti za ljubitelje jeftinog iPhonea

Objavjeno: 23.12.2022.
Nema lijepih vesti za ljubitelje jeftinog iPhonea

Renomirani analitičar sugeriše da će Apple otkazati ili odložiti masovnu proizvodnju planiranog 2024 iPhone SE 4 telefona.

Apple analitičar Mingči Kuo je u seriji tvitova objavio da veruje da će Apple odložiti ili u potpunosti odustati od proizvodnje sledećeg iPhone SE telefona.

Razlog ovakve moguće odluke Applea je konstantno niska isporuka telefona iz nižeg i višeg srednjeg segmenta, kao što su iPhone SE‌ 3, iPhone 13 mini, pa čak i iPhone 14 Plus.

Kuo ističe da će dizajn sa punim ekranom, koji Apple planira za ‌iPhone SE‌ 4, zahtevati povećane troškove kao i veću prodajnu cenu što od kompanije traži da preispita pozicioniranje proizvoda i dobit koju bi mogao da ostvari telefon.

Ranije glasine su sugerisale da je iPhone SE 4 trebalo da bude objavljen 2024. godine, imao bi izgled sličan iPhone XR modelu, uz all-display dizajn. Pominjao se i 6,1-inčni LCD ili OLED displej, uz izrez kakav imaju aktuelni iPhone 14 modeli.

Već neko vreme se pojavljuju informacije o tome da će se Apple u 2023. i 2024. godini fokusirati na flegšip iPhone modele.

Izvor: b92