Nest uvodi obaveznu dvo-faktorsku autentifikaciju od ovog mjeseca

Objavjeno: 05.05.2020.
Nest uvodi obaveznu dvo-faktorsku autentifikaciju od ovog mjeseca

Dodatni nivo sigurnosti je podrazumijevano

Kompanija Nest će početi da omogućava dvofaktornu autentifikaciju za svoje račune u maju, objavila je kompanija. Kada korisnik pokuša da se prijavi koristeći svoje korisničko ime i lozinku, sada će takođe morati da unese šestocifreni kod koji im je poslan putem e-pošte kao dodatnu mjeru zaštite. Na stranici pomoći koju je uočio Engadget, Nest kaže da će se promjena odnositi na sve korisnike koji već nisu postavili dvofaktornu autentifikaciju putem telefonskog broja ili nisu prešli na Google nalog.

Promjene su najavljene početkom ove godine kao odgovor na izvještaje da su Nestove sigurnosne kamere bile „hakovane“ širom SAD-a. Google je brzo odgovorio da je potvrdio da nije pretrpio bezbjednosnu povredu i da se zapravo dogodilo da su korisnici ponovo koristili lozinke na svim servisima i da su hakovi bili posledica kršenja bezbjednosti na drugim mjestima. Dodatni sloj sigurnosti poput dvofaktorske autentifikacije pomaže u sprječavanju ovog problema, ali se ranije oslanjao na Nest korisnike koji su se odlučili da ga uključe.

Nest kaže da će obavještavati korisnike prije nego što izvrši promjene u bezbijednosti. „Do tada, osigurajte da još uvijek možete da pristupite e-pošti koja je povezana sa vašim Nest nalogom“, upozorava.

Izvor: The Verge