Nevolje sa novim Gmail logotipom

Objavjeno: 30.10.2020.
Nevolje sa novim Gmail logotipom

Promjene su često komplikovane, pa je to izgleda i slučaj sa novim Gmail logotipom – šarenim slovom M. Pojedini korisnici se već žale na to da su im promakli važni mejlovi, budući da logo ne liči na prethodni, te na telefonu obavještenje o novoj poruci izgleda kao notifikacija od neke druge aplikacije. Drugi se žale da se slovo M ne razlikuje od drugih Google aplikacija, sve u svemu – malo je zadovoljnih.

Tako se korisnicima već preporučuje da preuzmu drugu mejl aplikaciju za telefon, što je možda preterano, budući da se čovek na sve brzo navikne. Desktop korisnicima se preporučuje neki mejl klijent, koji sve sandučiće okuplja pod jedan kišobran. Takvo rješenje je već nešto smislenije, budući da se oni koji se jednom odluče za nekog klijenta teško vraćaju na odvojene naloge. Pored toga, svaki klijent nudi offline backup za sve mejlove, što znači da se čuvaju svi kontakti i poruke, i to na svakom uređaju na koji se klijent instalira.

Kada je mobilna Gmail aplikacija u pitanju, osjećanja su već neko vrijeme pomiješana. Najveći problem je u tome što korisnik dobija obavještenja o svim mejlovima, čak i o bizarnim promocijama, zbog čega se važne poruke ponekad izgube. Novi logotip taj problem dodatno komplikuje, pa će tako ostati sve dok se korisnici ne naviknu na M logo.

Izvor: Gizmodo