Nokia Magic Max: Vrhunski flegšip telefon, koji svi ljubitelji Nokije jedva čekaju

Objavjeno: 10.04.2023.
Nokia Magic Max: Vrhunski flegšip telefon, koji svi ljubitelji Nokije jedva čekaju

Nokia se trenutno sprema da lansira flegšip telefon pod nazivom Magic Max, sa veoma atraktivnim dizajnom i svježim korisničkim interfejsom

Nokia Magic Max dolazi sa odličnim specifikacijama koje će ga staviti u direktnu konkurenciju sa iPhone telefonima.

Ovaj flegšip je bio dostupan na uvid malobrojnim srećnicima tokom MWC 2023 sajma u Barseloni, a sada su se pojavili renderi (nezvanični) koji pokazuju kako bi telefon mogao da izgleda.

Nokia Magic Max biti prvi telefon koji koristi novi Nokia Pure UI korisnički interfejs, zasnovan na Androidu 13. Sa drugih strana dolaze informacije da će telefon imati jedinstven, ali poznat dizajn. Na prednjoj strani bismo mogli da vidimo ekran bez okvira, dok raspored kamere na zadnjoj strani jako podseća na nove iPhone Pro telefone.

Kada je u pitanju hardver, pokretaće ga aktuelni Snapdragon 8 Gen 2 čipset, u kombinaciji sa 8GB, 12GB ili 16GB RAM-a i 256GB ili 512GB UFS 4.0 skladišnog prostora.

On će biti opremljen 6,7-inčnim AMOLED ekranom sa jako tankim, gotovo nepostojećim ivicama. Rezolucija iznosi 2400×1080 piksela, a osvježavanje je 120 Hz.

Kada su u pitanju kamere, očekuje se 200MP (negdje se tvrdi da će imati 108MP) glavni senzor, 16MP ultraširokougaoni senzor, 5MP makro. Neće imati telefoto ili portretne kamere. Selfi kamera će biti od 64MP u punch-hole otvoru, koja je postavljena centralno.

Trebalo da posjeduje veliku bateriju, kapaciteta 7500mAh, sa podrškom za izuzetno brz sistem punjenja.

Prema navodima izvora, Nokia planira da cijena Magic Max telefona iznosi 400 dolara (neki izvori pominju i 370 evra). Ostaje da se vidi da li će to zaista biti tako, s obzirom da je u pitanju višestruko niža cijena u odnosu na ostale flegšip telefone na tržištu.

Napominje se da će novi telefon doći u četiri različite boje: crvena, crna, zlatna i zelena. Nokia još nije dala nikakvu zvaničnu izjavu, ali izvještaji tvrde da će Nokia Magic Max biti predstavljen u avgustu 2023.

Izvor: it-mixer