Nokia prodala 7 miliona Lumia

Objavjeno: 19.07.2012.
Nokia prodala 7 miliona Lumia
U drugom kvartalu tekuće godine Nokia je prodala 4 miliona Lumia telefona, objavljeno je iz ove kompanije.Imajući u vidu da u prvom kvartalu prodato 2 miliona, a u poslednjem kvartalu 2011. godine miliona, broj prodatih Lumia ukupno iznosi 7 miliona. Kompanija je objavila rezultate  u drugom kvartalu 2012. godine koji pokazuju da manje gubitke od onoga što su analitičari i investitori očekivali. Posle niza loših vijesti, pojedini analitičari smatraju da su ovi rezultati tračak nade za finsku kompaniju.

Ipak, gubitak nije mali, u poslednjem kvartalu on iznosi oko 1,41 milijardi eura. Znatno više nego u istom periodu prošle godine (tada je prijavljen gubitak od 368 miliona eura). Prodaja je pala za 19 posto.

Stiven Elop, izvršni direktor kompanije Nokia, rekao je da iako je drugi kvartal bio težak, zaposleni u Nokiji su pokazali odlučnost da unaprede konkurentnost kompanije. On je dodao i da će lansiranje Windows Phone 8 platforme biti važno za Lumia liniju.

Nokia i dalje ima dug put pred sobom. Glavni konkurenti na polju smartfona, Apple i Samsung, prodali su 30 odnosno 50 miliona uređaja u istom periodu.