Nova pravila za korisnike Telenora

Objavjeno: 30.07.2012.
Nova pravila za korisnike Telenora
Nova pravila za pripejd korisnike „Telenora“ primjenjuju se od 13. avgusta. Nadležna agencija tvrdi da su promjene nezakonite, operater to poriče. PODGORICA - Svi pripejd pretplatnici najstarijeg crnogorskog mobilnog operatera „Telenora“ od 13. avgusta dopunu od pet eura moraće da potroše za mjesec dana. Agencija za telekomunikacije smatra da takav potez krši zakon i ugrožava prava korisnika. Pored novih taksi „euro po euro“ za korisnike „Telenor“ mreže stižu novi nameti! Svakom ko kupi vaučer od pet eura i ne potroši ga za mjesec dana, račun će biti zamrznut, a odlazni pozivi onemogućeni. Takođe, ukoliko račun ne dopuni u naredna tri mjeseca, korisnik će izgubiti sav novac sa računa, a biće mu onemogućeni i odlazni i dolazni pozivi, drugim riječima - kompanija će mu blokirati SIM karticu. - Nakon isteka roka od šest mjeseci, broj koji nije dopunjen biće deaktiviran - piše u saopštenju na sajtu „Telenora“. Još jedna novina ovog operatera jeste da će najmanji iznos dopune za pripejd korisnike od sada biti dva eura sa PDV, za razliku od dosadašnjih euro. Naplaćivaće će se i dodatnih deset centi za svaku transakciju, bez obzira na to kolika će ona biti i plaćaće je korisnik kojem se novac prenosi.

Iz kompanije je stigao odgovor u kojem tvrde da veliki broj njihovih korisnika dopunjava račun više puta mjesečno te da nova pravila neće naštetiti korisnicima.

- Najavljene promjene u skladu su sa praksom u svijetu telekomunikacija u regionu i Crnoj Gori, sa generalno malim uticajem na korisnike - kažu iz „Telenora“.

Da li će novi cijenovnik biti primjenjen i koliko će se svidjeti „Telenorovim“ korisnicima, ostaje da se vidi.

U zaštitu potrošača stala je Agencija za elektronske komunikacije i poštanske djelatnosti (EKIP) koja je ocijenila da su predložena riješenja u suprotnosti sa Zakonom o telekomunikacijama i da ugrožavaju prava korisnika.

- Agencija je tražila od „Telenora“ da ne aktivira promjene jer će, u suprotnom, preduzeti mjere utvrđene zakonom i zabraniti njihovu primjenu - naveli su iz EKIP.