Nova WhatsApp opcija će biti korisna onima koji se zeznu kada brišu poruke

Objavjeno: 20.12.2022.
Nova WhatsApp opcija će biti korisna onima koji se zeznu kada brišu poruke

'Izbriši za mene' (Delete For Me) ćete uskoro moći da poništite, što znači da ćete, ako ste se zeznuli, vaše izbrisane poruke u kratkom roku moći da vratite iz zaborava.

WhatsApp sa novom funkcijom donosi mogućnost poništavanje funkcije 'Izbriši za mene' kako bi korisnike spasio od neugodnosti koje može da prouzrokuje slučajno brisanje poruka za sebe, umesto za sve.

Funkcija 'slučajno brisanje' (Accidental Delete) donosi vremenski prozor od pet sekundi tokom kojeg korisnici mogu da ponište brisanje svojih poruka u pojedinačnom ili grupnom razgovoru – i da ih izbrišu sve.

Korisnici, naime nekada umjesto 'briši za sve' znaju da pritisnu 'briši za mene' kako bi izbrisali pogrešno poslatu poruku. WhatsApp navodi da će nova opcija biti dostupna svim korisnicima Androida i iPhonea. Prvo je bila testirana u beta verziji za Android i iOS tokom avgusta, piše WABetaInfo.

WhatsApp je 2017. godine, podsetimo, uveo opciju 'Izbriši za sve' (Delete For All) kako bi omogućio da se izbrišu poruke za sve učesnike razgovora.

Iako je početno uvođenje opcije bilo ograničeno na sedam minuta, WhatsApp je na kraju rok produžio na do dva dana i 12 sati u avgustu ove godine, zaključuje TechCrunch.

Izvor: b92