Novi Apple-ov Mac Pro povećao prodaju kanti za smeće

Objavjeno: 16.06.2013.
Novi Apple-ov Mac Pro povećao prodaju kanti za smeće
Kada je početkom nedelje na WWDC konferenciji Phil Schiller iz Apple-a predstavio novi model Mac Pro računara neobičnog i atraktivnog dizajna, rekao je da je ovo računar budućnosti i osvrnuo se na brojne kritike koje u poslednje vreme kruže internetom kako je ova kompanija, nakon smrti Stevea Jobs-a, izgubila smisao za inovaciju te je kritičarima poručio: "Can’t innovate more my ass". Iako je veliki broj novinara nahvalio dizajn, a pogotovo performanse ovog računara koji bi se na tržištu trebalo pojaviti krajem godine, mrežom su se raširile šaljive fotografije koje prikazuju kako bi se još mogao koristiti računar ovakvog oblika – poput kante za smeće ili pepeljare.

Ali, ubrzo nakon što je Apple predstavio ovaj računar, ekipa iz japanske divizije Amazon-a objavila je tvit sa linkom na kantu za smeće ideaco New TUBELOR koja se nalazi u njihovoj ponudi i koja izgleda vrlo slično Mac Pro računaru te su se u tvitu našalili kako njihova "kanta nije Mac Pro".

Na stranicama LA Times-a kažu da je, zbog velike sličnosti sa Apple-ovim "računarom budućnosti", ova kanta za smeće postala prava internetska senzacija. Takođe, objavljivanje ovog šaljivog tvita pokazao se kao odličan marketinški potez ekipe iz Amazon-a jer su ga korisnici retvitovali više od 13 hiljada puta te je zabeležena velika potražnja i porast prodaje ove kante za smeće na Amazon-u.

Ekipa iz Apple-a sigurno se nije nadala da će predstavljanje njihovog "inovativnog računara budućnosti" uticati na porast prodaje kante za smeće u Japanu jer je ova kanta ubrzo postala najprodavanija kanta za smeće i drugi najprodavaniji predmet u svojoj kategoriji domaćinstva na Amazon-ovoj japanskoj diviziji.

"Ovo je kanta za smeće za profesionalce", "kanta ima inovativnu mogućnost skrivanja kese za smeće", "upozorenje – nema podršku za Thunderbolt 2", samo su neki od šaljivih komentara koje su korisnici objavili među recenzijama ideaco New TUBELOR kante.