Novi Gmail sa Google Chat tabovima pristiže korisnicima

Objavjeno: 05.04.2021.
Novi Gmail sa Google Chat tabovima pristiže korisnicima

Google je prošle godine najavio da će u budućnosti Gmail servis spojiti Chat slanje poruka i Rooms, uz postojeći Meet servis za video pozivanje. Ovo je do sada već bilo dostupno poslovnim korisnicima, a sada Google omogućava i standardnim Gmail nalozima da koriste ovaj "integrisani radni prostor".

Ovo spajanje je dio napora Google-a da Gmail načini novim mjestom za rad od kuće. Cilj kompanije je da svim korisnicima omogući da sve poslove obave sa jedne stranice, bez potrebe za prebacivanjem između tabova.

Gmail sada ima četiri glavne sekcije: Mail i Meet su tu već nekoliko mjeseci; Chat je prostor za slanje individualnih poruka i između drupa; Rooms je namijenjen za veće razgovore sa dijeljenim fajlovima i zadacima.

 

Pogledajte još: Google neće aplikacijama dozvoljavati pristup drugim instaliranim aplikacijama na Androidu


Na Androidu se ovo manifestuje kao donja traka sa četiri taba, dok je Gmail sidebar na vebu podijeljen u četiri sekcije. Sve je podrazumijevano prikazano, ali se može sakriti. Mnogi besplatni Google nalozi već mogu da pokrenu novi Gmail uz Chat na Androidu i vebu. Opcija još nije dostupna za iOS.

g2_19.jpg


Kako bi se pristupilo servisu, potrebno je omogućiti Chat "Early Access" na Androidu i vebu, kao i Google Accounts. Evo kako to možete učiniti:

Android

Otvorite Settings (u dnu fioke za navigaciju)
Pritisnite na lični Gmail nalog
U okviru General sekcije izaberite "Chat (Early Access)"
Kliknite "Try it"

Veb

Posetite mail.google.com/mail/u/0/#settings/chat
Izaberite "Google Chat (Early Access)" umesto "Classic Hangouts"
Potvrdite pop-up prozor

Izvor: 9to5Google