Novi Gran Turismo za PS5 gotovo je i potvrđen zahvaljujući zaštitnom znaku

Objavjeno: 08.06.2020.
Novi Gran Turismo za PS5 gotovo je i potvrđen zahvaljujući zaštitnom znaku

Otkriveni od strane korisnika „ResetEra“ salromano, prijavljeni zaštitni znakovi odnosili su se na pojmove „Gran Turismo“, logotip Gran Turismo i logotip Poliphoni Digital. Poliphoni Digital su naravno razvojni studio koji stoji iza serije Gran Turismo.

Datum podnošenja ovih žigova posebno je zanimljiv jer se podudara sa početnim datumom otkrivanja PlayStation 5. Prvobitno planirano da se uživo krene 4. juna, događaj je postavljen tako da fanovima „prvi pogleda igre koje ćete igrati nakon što PlayStation 5 pokrene ovaj praznik“.

Usklađivanje prijava zaštitnih znakova sa datumom događaja bi stoga imalo smisla kako bi se spriječile propuštanja i propusti. Naravno, Sony je odlučio da odgodi događaj zbog činjenice da su „potrebni važniji glasovi [koji treba da se čuju]“ u vezi sa pokretom Black Lives Matter i ubistvom George Floida.

Iako trenutno nema datuma za PS5 događaj, dijelom zahvaljujući ovom zaštitnom znaku, malo je sumnje da će Gran Turismo biti jedna od igara istaknutih na događaju. „Igre koje dolaze na PS5 predstavljaju najbolje u industriji iz inovativnih studija koje se protežu širom svijeta“, a novi Gran Turismo naslov sigurno bi se uklopio u ovaj deskriptor.

Izvor: KitGuru