Novi izvršni direktor TikToka je Disneijev bivši stručni lider

Objavjeno: 19.05.2020.
Novi izvršni direktor TikToka je Disneijev bivši stručni lider

Kevin Maier bi mogao pomoći u održavanju rasta TikTok-a.

TikTok možda ima rešenje da nastavi svoj zamah: unajmite lidera sa vrhunskim sadržajem za striming videa. Matična kompanija BiteDance je angažovala Kevina Maiera, Disneijevog predsedavajućeg za streaming servise poput Disney + i Hulu, za CEO-a TikTok-a. Takođe će služiti kao COO kompanije BiteDance i biće odgovoran za podsticanje „globalnog razvoja“ veće kompanije, kao i muzike, igranja i drugih oblasti. Maier će na ulogu stupiti 1. juna.

New York Times je napomenuo da je Maier bio u trci da zamijeni Boba Igera kao Disneijevog izvršnog direktora, ali nije bio u žurbi da ode, uprkos tome što je Bob Chapek dobio kimanje.

Maier je igrao ključnu ulogu u Disneijevoj internet strategiji tokom godina. Radio je na povezanim veb lokacijama poput Go.com i ESPN.com, ali u poslednje vrijeme se istaknuo kao nadzornik Disney + lansiranja. Usluga je uživala u ranom uspjehu sa preko 50 miliona pretplatnika za manje od pola godine (neki od njih zbog povezanosti sa indijskim Hotstar-om). I upravo je to životna linija - s obzirom da je većina bioskopa zatvorena zbog pandemije COVID-19, to je jedan od rijetkih načina na koji Disney mora da distribuira nove filmove javnosti.

Nije jasno kako će novi izvršni direktor oblikovati TikTok, iako će mu iskustvo sa streamingom zabave dobro doći. Sigurno stiže u pogodno vrijeme. Sensor Tover je utvrdio da su ljudi preuzeli TikTok 11 miliona puta u martu, dok su zaključavanja počela ozbiljno, ili gotovo dvostruko više nego u decembru. Puno je potražnje - Maierov trik je održati taj rast nakon što je sigurnije izaći u javnost.

Izvor: Engadget