Novi koncept video prikazuje iPhone 12 Pro

Objavjeno: 01.06.2020.
Novi koncept video prikazuje iPhone 12 Pro

Očekuje se da će Apple tokom jeseni predstaviti svoju narednu iPhone liniju, a u međuvremenu se pojavljuje dosta procurelih informacija ali i koncept rješenja.

Ovoga puta imamo video, koji prikazuje iPhone 12 Pro koncept, a kreirao ga je Mauro Battino i objavio ConceptsiPhone YouTube kanal. Koncept implementira rješenja koja bi veliki dio Apple korisnika i fanova volio da vidi na iPhone 12 modelima.

Među ovim rješenjima su i 5G podrška (koja se i očekuje na narednoj liniji uređaja), manji izrez, 120Hz Super Retina XDR displej, A14 Bionic čipset kao i poboljšan Face ID sistem prepoznavanja preko crta lica. Pored ovoga, koncept sugeriše Navy Blue boju za iPhone 12 Pro.

Iako sve navedeno ima smisla i moglo bi biti implementirano u naredni iPhone 12 Pro model, potrebno je podsjetiti da se radi o koncept idejama i da ne postoje garancije da će Apple implementirati sva ova rješenja.

S druge strane, neka od ovih rješenja su gotovo potvrđena, a među njima su 5G podrška, A14 Bionic čipset i poboljšani Face ID skener.

Izvor: Benchmark