Novo ažuriranje Nintendo Switch-a konačno dodaje ponovno podešavanje tastera

Objavjeno: 14.04.2020.
Novo ažuriranje Nintendo Switch-a konačno dodaje ponovno podešavanje tastera

Svako ko ima Nintendo Switch ili Nintendo Switch Lite konzole možda je naišao na iritantno ograničenje što ne može ponovo preslikavati dugmad, ali izgleda da su se stvari sada promijenile - bar za kontrolere drugih strana.

Najnovija verzija upravljačkog softvera Switch-a uvela je ponovno podešavanje dugmeta, što omogućava igračima da prilagode koji tasteri odgovaraju onim ulazima i omogućava veću slobodu prilikom suočavanja sa kontrolama za svaku igru.

Igrači imaju mogućnost da sačuvaju do pet konfiguracija dugmeta za bilo Joi-Con, kontroler Nintendo Switch Pro i niz tastera Switch Lite - to je pet za svaki kontroler - što znači da ovo nije ni upola ispravljeno ažuriranje.

Međutim, veb lokacija za podršku Nintendo nas obavještava da „nije dostupna za druge kontrolere“, što znači da bilo ko od vas igra sa igračima trećih proizvođača Nintendo Switch neće moći da iskoristi tu funkciju - dalji šamar u lice za igrače koji pokušavaju da podrže svoju naviku Nintendo na nekoj vrsti budžeta. (Ti zvanični Joi-Cons su skupi!)

Ostale nove funkcije su uglavnom male iterativne promjene na korisničkom polju, uključujući novu opciju za obilježivače za vijesti o Nintendo-u (do 300) i način da se ograniči ili obriše vidljivost vaše igračke aktivnosti (za slučaj da ne želite da vaši prijatelji znaju u šta stvarno uranjaš svoje vrijeme).

Pritisnete dugme

To je dobrodošla promjena za Nintendo Switch i ona koja napokon primijeti konkurenciju.

PS4 DualShock 4 kontroler omogućava, naravno, ponovno podešavanje dugmeta - sa opcionim dodatkom koji dodaje dva dodatna prilagodljiva dugmeta na zadnjoj strani kontrolera. Ksbok One kontroleri sada nude i resetovanje - premda je ova funkcija prvo stigla na Ksbok One Elite kontroler.

Prvi smo put pogledali PS5 DualSense kontroler koji će gotovo sigurno imati istu funkcionalnost, mada će sledeći gen skočiti u karakteristikama za PS5 i Ksbok Series Ks kontrolere vjerovatno će ostaviti skromni prekidač Joi-Cons još dalje kada konzole će se lansirati krajem 2020. godine.

Izvor: TechRadar