Novom funkcijom Twitter se dodvorava medijima i čitaocima

Objavjeno: 02.05.2023.
Novom funkcijom Twitter se dodvorava medijima i čitaocima

Izvršni direktor Twittera Ilon Mask želi da uvede novu funkciju koja čitaocima omogućava kupovinu pojedinačnih članaka jednim klikom.

"Ovo omogućuje korisnicima koji se ne bi prijavili za mesečnu pretplatu da plate višu cenu po članku kada povremeno žele da pročitaju neki članak", kaže Musk.

U proteklih nekoliko godina postojalo je nekoliko servisa koji su nudili pojedinačnu prodaju medijskih sadržaja – ali nisu uspjeli da uspostave poslovni model.

U teoriji, korisnici Twittera tada bi imali lakši način da pročitaju "zaključane" članke na internet stranicama koje retko posećuju.

Mask je imao nekoliko sporova s medijima u šest meseci koliko je bio vlasnik Twittera, a novinari su nakratko bili zabranjeni nakon izveštavanja o Twitterovom nalogu koji je objavio kretanje Maskovog privatnog aviona.

Velika kontroverza nastala je nakon što je Twitter, na Maskov nalog, privremeno označio javne medije poput NPR-a u SAD-u i britanskog BBC-a kao državne. NPR i kanadska televizija CBC obustavili su svoje aktivnosti na Twitteru u znak protesta.

Izvor: b92