Obični iPhone će i naredne dve generacije biti bez ovih funkcija

Objavjeno: 05.04.2023.
Obični iPhone će i naredne dve generacije biti bez ovih funkcija

Moraćemo još da sačekamo kako bismo videli neke funkcije na standardnim iPhone modelima, a koje već imaju Pro varijante.

Prošle godine je konsultant Ros Jang prognozirao da će osnovni iPhone modeli preći na Dynamic Island stil prednje kamere sa generacijom koja stiže 2023. godine, odnosno iPhone 15.

Sada je isti izvor otkrio da je izmjenjeno kada bi osnovni iPhone modeli mogli da dobiju implementiranje ProMotion displeja, a to se neće desiti ove godine.

Ovogodišnji iPhone 15 i 15 Plus modeli neće dobiti 120Hz stopu osvežavanja i Always On Display Mode. Međutim, kako Jang sugeriše i iPhone 16 će koristiti standardni LTPS panel sa stopom osvežavanja od 60Hz.

Prema svemu sudeći, Apple želi da jasno razdvoji deispleje na standardnim i Pro iPhone modelima. Bilo da je u pitanju Dynamic Island, ProMotion ili FaceID ispod ekrana, postojaće jasne razlike.

Prošle godine se szgerisalo da će FaceID sistem i potencijalno selfi kamera biti smešteni ispod ikrana tokom 2024. godine. Međutim, to je malo verovatno i očekuje se da će ova tehnologija biti dostupna 2025. godine na iPhone 17 modelima.

Izvor: b92