Oculus navodno radi na lakšim i bržim Quest VR slušalicama

Objavjeno: 05.05.2020.
Oculus navodno radi na lakšim i bržim Quest VR slušalicama

Takođe je redizajniranje kontrolera.

Pošto prodaja VR slušalica kreće tokom pandemije COVID-19, Facebook-ovo odjeljenje Oculus redizajnira svoje bežične slušalice za virtuelnu realnost Quest, prenosi Bloomberg. Neki od modela u kasnijim fazama testiranja su i manji i lakši od trenutnog modela, dok nude brži stepen osvježavanja za dodatni realizam. Oculus takođe radi na novom dizajnu regulatora.

Verzije na testiranju mogu težiti oko kilograma, što je 10 do 15 posto lakše od sadašnjeg modela. To bi riješilo ključnu zabrinutost koju smo imali u našem pregledu - činjenica da je malo heftiji od modela Go and Rift S čini ga manje udobnim od tih modela. Oculus takođe eksperimentiše sa materijalima zamjenjujući tkaninu sa strana plastičnom i čineći materijal trake elastičnijim.

Sa brzinom osvježavanja od 72 Hz, Quest nije tako oštar kao Rift, koji ima glatkiji 90 Hz ekran. Sledeći model Quest takođe može ponuditi brzinu osvježavanja od 90 Hz, ali navodno Oculus testira modele sa do 120 Hz displeja. Međutim, oni će biti zatvoreni na 90 Hz da bi se sačuvao život baterije.

Ostale karakteristike testiranja uključuju mehanizam za podešavanje rastojanja između učenika i udobnije kontrolere sa poklopcima baterija koji neće pasti kao sada. Modeli prototipa navodno imaju četiri spoljne kamere naspram pet modela Rift S, zajedno sa šest stepeni slobode. I dalje će podržavati kabel Oculus Link ako želite da budete ožičeni.

Tokom prošlonedeljnih poziva za zaradu na Facebooku, Mark Zuckerberg je rekao da Oculus trenutno ne može da izgradi dovoljno Quest slušalica. Nedostatak djelova očigledno utiče i na model u razvoju zbog uticaja COVID-19 na globalni lanac snabdjevanja, prenio je Bloomberg. Kao takav, Facebook očekuje da će novi Quest biti spreman do kraja 2020., ali možda neće biti u prodaji do 2021. Svi ovi izvještaji su iz neimenovanih izvora, pa ih prihvatite sa odgovarajućom dozom skepse.

Izvor: Engadget