OnePlus Ace 3 Pro će imati ogromnu bateriju u ultra-tankom uređaju

Objavjeno: 20.06.2024.
OnePlus Ace 3 Pro će imati ogromnu bateriju u ultra-tankom uređaju

OnePlus uskoro predstavlja Ace 3 Pro, a nekoliko leakstera podijelilo je detalje o nadolazećem telefonu, uključujući kapacitet baterije i opcije memorije.

Prema Digital Chat Station-u, kompanija je razvila veće baterije dok je istovremeno učinila uređaje tanjima. Ovo rješenje će debitovati s Ace 3 Pro i bit će implementirano u sve buduće flagship modele, uključujući OnePlus 13.

Novi Ace će biti dostupan u najmanje tri boje: obična crna, kožna zelena i keramička bijela, pri čemu će se posljednja prodavati kao „Collector’s Edition“ prema našem mašinskom prijevodu.

Slike, koje je podijelio DCS, prikazuju trenutnu bateriju od 5.000 mAh koja se nalazi u OnePlus Ace 2 (prodaje se međunarodno kao OnePlus 11R), a ćelija je debela 6 mm. Novi paket će imati kapacitet od 6.100 mAh i debljinu od 5.51 mm te bi trebao naći primjenu u svim vrstama uređaja sa ravnim ili zakrivljenim stranama i prednjim i zadnjim panelima.

Vjerujemo da bi to mogla biti Glacier baterija, zajednički razvijena od strane OnePlusa i CATL-a, a predstavljena javnosti ranije ove sedmice.

Što se tiče memorije, OnePlus Ace 3 Pro će imati konfiguracije od 16 GB RAM + 512 GB skladišta ili 24 GB RAM + 1 TB skladišta. Leakster je spekulisao da bi mogla postojati i varijanta sa 12 GB RAM + 256 GB skladišta po pristupačnoj cijeni od CNY 2.999 (oko 415 dolara), ali još uvijek čekamo potvrdu od OnePlusa da li je ovo stvarno ili samo pusta želja.

Izvor: itmixer