OnePlus i McLaren su prekinuli telefonsko partnerstvo

Objavjeno: 31.05.2020.
OnePlus i McLaren su prekinuli telefonsko partnerstvo

 

Saradnja kompanija došla je do svog planiranog završetka.

OnePlus ubuduće više neće objavljivati McLaren-ove verzije svojih telefona. Proizvođač telefona i britanski proizvođač automobila prekinuli su svoje partnerstvo, potvrdio je portparol kompanije McLaren Android Organu, nakon što su izišli izvještaji o njihovoj razdvojenosti. Riječ je počela da se njih dvoje razdvajaju, jer OnePlus više nije naveden kao partner Formule 1 na McLaren-ovom veb mjestu. 

U izjavi poslatoj publikaciji, portparol je rekao:

    „Naše partnerstvo sa OnePlus-om, koje se nedavno zakazalo, bilo je izuzetno uspješna saradnja dva ikonična i inovativna brenda. Od početka ovog partnerstva u 2018. godini, OnePlus je podržavajući, cijenjeni partner i želimo im dobro i nadamo se da ćemo ih vidjeti u budućnosti. "

Izaslanik nije objasnio zašto ove dvije kompanije više ne rade zajedno, ali zvuči kao da su odlučile da ne produže ugovor nakon završetka saradnje. McLaren telefoni OnePlusa obično su opremljene verzijama svojih osnovnih uređaja. OnePlus 6T McLaren, na primjer, spakuje 10 GB RAM-a umjesto samo 6 GB ili 8GB, dok OnePlus 7T Pro McLaren ima 12 GB RAM-a i 5G povezivanja, što standardni 7T Pro nema.

Na CES-u ranije ove godine, OnePlus je pokazao i telefon nazvan Concept One koji je obučen u kožu boje papaje koju McLaren koristi za neke svoje automobile. Budući da je to još uvijek konceptni uređaj i kolaps kompanija je završen, možda nikada nećemo vidjeti kako uređaj dolazi do polica.

Izvor: Engadget