Oppo ima novi koncept telefon koji se trostruko savija

Objavjeno: 14.12.2020.
Oppo ima novi koncept telefon koji se trostruko savija


Oppo je prikazao još jedan savitljivi telefon. Kineska kompanija još uvijek nije objavila fleksibilni telefon koji je masovno dostupan na tržištu, ali je prikazala nekoliko novih dizajna u vidu koncepata. Najnoviji koncept stiže u obliku modela koji se trostruko savija.

Oppo je ovaj telefon razvio u saradnji sa japanskim dizajnerskim studiom Nendo. Uređaj je nazvan "Slide Phone", a novi koncept model se lako može smjestiti u dlan, zahvaljujući svom dizajnu sa trostrukim savijanjem.

Telefon se u svojoj preklopljenoj formi, koja nudi ekran od 1.5 inča, može koristiti za provjeravanje obavještenja, odgovaranje na pozive ili pristupanje plejeru za reprodukciju muzike.

oppo2_32.jpg


Dodatno otvaranje (slajdovanje) ekrana otkriva 3.15-inčni displej, za koji Oppo tvrdi da je dovoljno dobar za kreiranje fotografija ili lagan gejming. Na kraju, poslednje rasklapanje otkriva 7-inčni displej, koji ima minimalne okvire. Ovaj format ima neobičan odnos stranica, koji je dugačak i uzak ali se može koristiti za multitasking.


Oppo uz ovaj Slide Phone koncept telefon nudi i podršku za stylus pametnu olovku, koja se može ubaciti u telo telefona. Za optiku se koriste tri kamere i LED blic.

Izvor: PocketNow