Osvježeni Chevrolet 2021 Corvette ima bežični CarPlay, Android Auto

Objavjeno: 09.07.2020.
Osvježeni Chevrolet 2021 Corvette ima bežični CarPlay, Android Auto

A sistem magnetnog vješanja dostupan je kao samostalna opcija.

Prošle godine Chevrolet je predstavio svoj dugo očekivani srednji motor Corvette Stingray, koji je došao u paketu sa tehnologijom poput punjenja bežičnih telefona, NFC, podrške za ažuriranje u vazduhu i 1080p Performance Recorder. Kašnjenja i pandemija koronavirusa prekinuli su svoju novu verziju 2020. godine u produkciji, ali verzija 2021. će imati neke nadogradnje koje je kompanija upravo najavila.

Iako cijene i njegov 6,2-litreni V8 motor sa prirodnim aspiracionim standardima ostaju isti, bežični Apple CarPlai i Android Auto sada su standard. Kokpit usmjeren na vozača sa svojim potpuno digitalnim instrument instrumentom sada ima novi režim vožnje na ekranu za digitalni tahometar za vizualizaciju (nije na slici, nažalost).

Prošle godine Chevrolet je dodao i sistem vješanja Magnetic Ride Control 4.0 koji se može prilagoditi za probijanje ili nagnute prilaze, a sada je dostupan kao samostalna opcija sa ili bez paketa performansi Z51. Autoblog ima kvar na nekim drugim novim opcijama koje će se pojaviti kasnije ove godine, uključujući različite izbore boja i GM-ov sistem „Buckle to Drive“ koji imobilizira automobil ako sigurnosni pojas vozača nije vezan.

Izvor: Engadget