Otkriveni tajni planovi kompanije Google

Objavjeno: 25.12.2022.
Otkriveni tajni planovi kompanije Google

Deo planova za sledeću godinu je već bio poznat, a sada znamo i kakvi su planovi kompanije do 2025. godine, ali jasno je da se ti planovi mogu i promIJeniti.

Iako Googleovi pametni telefoni nisu toliko popularni kod nas kao konkurentski uređaji poput Apple, Samsung, Xiaomi i drugih, reč je o odličnim telefonima s naprednim kamerama i konkurentnom cenom. Kompanija ima velike planove za mobilno tržište, a kakvi su im konkretni planovi za sledeće tri godine, saznali smo zahvaljujući izveštaju koji je nedavno procurio na mreži.

Za sledeću godinu, pored novih generacija dosadašnjih modela, Google priprema i nešto novo – svoj prvi savitljivi smartfon. O Pixel Foldu glasine slušamo već neko vreme, a sada smo prvi put saznali koliko bi mogao da košta. Cena nije mala i iznosi čak 1800 dolara. Znatno jeftiniji biće model Pixel 7a, koji očekujemo na predstojećoj konferenciji Google I/O i njegova cena iznosiće 449 dolara.

Pixel 8 i 8 Pro trebalo bi da imaju novu generaciju Google Tensor čipova, a prema pomenutom izveštaju, model 8 trebalo bi da bude manji i da ima manji ekran. Na tržištu bi trebalo da se pojavi krajem 2023.

Za 2024. godinu Google bi mogao odustati od svog najjeftinijeg telefona (Pixel 8a) pa bi ga, slično kao što Apple radi s iPhoneom SE, mogao predstavljati svake dve godine. Još jedna promena u toj godini, barem prema pomenutom Google planu, odnosi se na modele iz serije Pixel Pro. Naime, osim modela Pixel 9, Google bi mogao da predstavi dva Pixel 9 Pro modela, s različitim veličinama ekrana (pominju se dijagonale od 6,3 i 6,7 inča), slično kao i iPhone Pro i Pro Max. Takođe, za ovu godinu postoje planovi za savitljivi Pixel, ali oni zavise od uspeha prvog modela.

Za 2025. godinu Google trenutno ima nekoliko različitih planova koji se, naravno, još mogu promeniti. To je godina kada će kompanija predstaviti seriju Pixel 10, koja bi mogla da uključuje čak četiri modela telefona (dva obična i dva modela Pro) kao i još jedan savitljivi smartfon, dizajna sličnog Galaxy Z Flip modelu.

Izvor: b92