OTKRIVENO TAJNO APPLE DUGME

Objavjeno: 31.10.2020.
OTKRIVENO TAJNO  APPLE DUGME

Upoznajemo vas sa Back Tap opcijom, koja briše granicu između softvera i hardvera, jer dodaje novo dugme na iPhone, a da to nije ni dugme! Čuveni Apple logotip na svakom iPhone telefonu, koji podržava Back Tap postaje interaktivno i omogućava da se koristi za neke od funkcija u samom meniju telefona.

Da bi se aktivirala osjetljivost zadnjeg dela telefona (površina oko Apple logotipa i šire) potrebno je uključiti Back Tap u Settings-u iPhone uređaja, pa Accessibility meniju. Apple je naravno ciljao iPhone dugme tj. svoj logotip kao mjesto tapkanja, ali je polje osjetljivo na komandu šire, što znači da će svaki korisnik naći način na koji želi da ga koristi - na dugme ili oko njega, kako mu najviše odgovara.

Na osnovu pojedinih aplikacija i opcija telefona Back Tap ima dvostruki ili trostruki tap, koji omogućava vršenje neke od funkcija, a o kojima se mora raspitati u samoj aplikaciji. Takođe, osim u Apple aplikacijama dvostruki i trostruki Back Tap mora da bude podržan i od proizvođača aplikacije tzv. treće strane, da bi radio. Back Tap omogućava da skrolujete stranicom, pravite ScreenShot, pristupite meniju notifikacija, brzo skačete s aplikacije na aplikaciju u multitasking stilu, otvorite Control Center, pozovete Siri, aktivirate neku dodatnu opciju u aplikaciji i igri i slično.

iPhone Back Tap lista podržanih telefona:

  • iPhone 8 serija
  • iPhone X
  • iPhone XS serija
  • iPhone XR
  • iPhone 11 serija i
  • iPhone 12 serija.

Back Tap radi i sa (većinom) futrola tj. maski, čak i sa onim, koje za iPhone podržane uređaje služe kao punjač tj. mobilna baterija.


IZVOR: DHTV