Ova aplikacija rješava najveći problem sa video pozivima koje Google i Zoom nisu uspjeli da utvrde

Objavjeno: 08.07.2020.
Ova aplikacija rješava najveći problem sa video pozivima koje Google i Zoom nisu uspjeli da utvrde

Kako se svijet prilagođava povezivanju preko videokonferencija za posao i slobodno vrijeme, neka iritantna pitanja postaju sve izraženija.

Na primjer, ako ste u video pozivu koristeći Zoom ili Google Meet i želite da predstavite sadržaj unutar skupa slajdova, moraćete da žrtvujete svoju ikonu da biste podijelili ekran. To može

Nova usluga pokušava da popravi tu smetnju. Kao što je Verge prvi izvijestio, Mmhmm-ove mogućnosti videokonferencija na kraju će omogućiti ljudima da dodaju virtuelnu kameru u svoje videopozive na Zoomu i Google Meet-u, između ostalih usluga. Ideja je zadovoljiti sve jače prihvatanje rada na daljinu u doba post-coronavirusa, u kome će videokonferencije vjerovatno imati centralnu ulogu.

"Ne pokušava se zamijeniti način na koji obično imate sastanke ili razgovarati ili prenositi sadržaj na video snimku, već pokušava da ga poboljša", rekao je osnivač Phil Libin u demo videu za aplikaciju.

Mmhmm će vam omogućiti da dijelite ekran računara i prikažete prezentaciju, veb pregledač ili čak live vijesti iza vas, a istovremeno vam omogućava da ostanete na slici. Iz kompanije kažu da ćete moći upravljati sopstvenom slikom oko ekrana i čak je možete smanjiti ili nestati.

Možete i da se predstavite zajedno i pojavite se sa nekim drugim koristeći aplikaciju na drugom računaru. Aplikacija će vam omogućiti da odaberete niz virtuelnih pozadina na isti način na koji možete zumirati. 

Ličiće jako nalik segmentu Saturdai Night Live's Veekend Update, navodi Libin. Takođe je rekao da je „važno imati ime koje možete izgovoriti dok jedete“, odatle onomatopeja-težak nosilac.

Aplikaciju je razvio All Turtles, studio koji je Libin osnovala nakon što je osam godina provela kao CEO u aplikaciji za produktivnost Evernote. Kompanija je prikupila 4,5 miliona dolara u prvom krugu vođenih od strane Sekuoia Capital, vodeće VC firme koja je podržala slične Apple, Google i PayPal. Mmhmm je takođe pronašao anđeoske investitore kod suosnivača Instagrama Kevina Sistroma i Mikea Kriegera, suosnivača Tvittera Biz Stonea, te suosnivača Eventbrita Julia i Kevin Hartz, prenosi The Verge.

Izvor: Business Insider