Pametan i praktičan: Android ručni sat (video)

Objavjeno: 11.01.2013.
Pametan i praktičan: Android ručni sat  (video)
Mislili smo da je za ručni sat dovoljno da pokazuje vreme, ali ne, ovaj će vam pokazati mnogo više od toga. Iako liči na prethodnu generaciju iPod plejera, ovaj satić, ustvari je druga generacija I’m watch uređaja kompanije Pebble, i ima Android 2 operativni sistem. Neobični Android 2 OS Pebble kompanija proizvodi sama i napravila ga je prilagođavanjem klasičnog Android OS-a. Kada je Bluetooth vezom uparen sa smartfonom sat omogućava obavljanje telefonskih razgovora, razmjenu SMS i MMS poruka i interakciju na Twitter i Facebook mrežama. Dolazi sa aplikacijama Vrijeme, Berza, Novosti, pa čak i prilagođenom verzijom Instagrama za četvrtasti ekran i rezoluciju koju ima. Neke od aplikacija samo za I’m watch uređaje kao i aplikacije za klasične Androide nalaze se na posebnoj Marketplace prodavnici, kojoj se pristupa preko interneta.

Cijena sata je 34.999 dinara i može se naručiti i iz Srbije, i to u tri varijante – standardnoj, unapređenoj i uljepšanoj (modnoj). Tehničke specifikacije i ostale informacije o kupvini potražite OVDJE.

Pored svih sjajnih stvari koje ovaj sat nudi ne zaboravite dvije najvažnije: da povremeno pogledate koliko je sati i provjerite šta je to novo na MONDO portalu (da sat ima i pretraživač interneta)!