Panasonic je predstavio svoje prve prave bežične slušalice u Evropi

Objavjeno: 04.06.2020.
Panasonic je predstavio svoje prve prave bežične slušalice u Evropi

 

Ove povoljne slušalice za uklanjanje buke stižu u SAD kasnije ove godine.

Panasonicovi prvi pravi bežični ušni ulošci danas su konačno prodati u Evropi. RZ-S500V nudi vrhunsko poništavanje buke, dok se RZ-S300V fokusira na veličinu i udobnost. Iako još nismo isprobali S300V, dobili smo brzu demonstraciju S500V ranije ove godine na CES-u i ono što smo vidjeli ostavilo nas je impresionirano.

Velika privlačnost većeg modela S500V je Panasonicova tehnologija „dualnog hibrida“ za uklanjanje buke. Koriste povratno otkazivanje buke, poništavanje povratne buke i analognu / digitalnu obradu za hvatanje zvuka izvana i unutar ušnih štitnika. Rezultat je to što Panasonic naziva „performanse za poništavanje buke koje su najbolje u svojoj klasi“, tvrdnju koju bismo željeli da postavimo na test. S druge strane, RZ-S300V nema otkazivanje buke. Umjesto toga, njihova ključna karakteristika je veličina; ove ušne kapke su apsolutno sitne, imaju prečnik od oko 17 mm ili veličine dima. 

S500V i S300V obećavaju „vrhunski kvalitet poziva“ sa vrhunskim mikrofonom u posebno dizajniranom kućištu koje minimizira buku vjetra. Svaka ušna glava se pojedinačno povezuje na vaš uređaj, a ne međusobno, što bi trebalo poboljšati kvalitetu zvuka u odnosu na starije bežične slušalice. Panasonic Audio Connect aplikacija omogućava vam promjenu režima zvuka i prilagođavanje dodatnih podešavanja, uključujući vašeg glasovnog asistenta po izboru. Oba para ušnih uložaka kompatibilna su sa Siri i Google Assistant-om, a podrška za Alexa biće dodata u budućem ažuriranju. 

RZ-S500V se prodaje za £ 169, dok RZ-S300V iznosi £ 109. Jednom kada nađu na američkim policama, RZ-S500V koštaće 199 dolara pri lansiranju, a dostupni su u bijeloj ili crnoj boji. RZ-S300V koštaće samo 129 dolara i dolazi u crnoj, bijeloj ili zelenoj boji. U januaru je Panasonic rekao da su ove uštede novca predviđene za junsko izdanje u Evropi, ali datum pokretanja SAD još nije objavljen.

Izvor: Engadget